2015. július 29., szerda

Kürtöskalács

 Imádtam a vásárokon a kürtöskalácsot, mindig vettünk is fahéjasat. Persze gluténmentesen se kell nélkülöznünk, így a Nutellás Csillagkalácsom tésztáját felhasználva elkészítettem az én isteni GM kürtöskalácsom:)

Hozzávalók(3 nagyobb darabhoz):
-45 dkg Glutenix Alfa-Mix
-4-5 ek. cukor
-3,5 dl tej
-1 cs. instant élesztő
-10 dkg puha margarin
-1 cs. vaníliás cukor
-1 egész tojás + 1 sárgája

-fahéj
-cukor

-3 alumínium doboz(pl: energiaitalos
-alufólia
-olaj

A tejen kívül mindent egy tálba teszünk. A tejet megmelegítjük, majd hozzáöntjük a többi alapanyaghoz. Tésztát gyúrunk, majd 30 percig letakarva pihentetjük. A dobozokat befedjük alufóliával és lekenjük őket olajjal. A tésztát három felé vesszük és nyújtódeszkán kisodorjuk őket(ha nagyon ragadna akkor enyhén lisztezzünk alá). A kígyókat feltekerjük a dobozokra(ha elszakad nyomjuk össze a végeket és folytassuk), úgy, hogy épp hogy ne érjen össze a tészta. Ezután a dobozokat sodorjuk picit a deszkán, hogy a tésztarudak összeérjenek. Belenyomkodjuk cukrozott fahéjba. Tepsibe állítjuk  a dobozokat. Kb. 185 °-195°-on 25-30 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése